Bu Kuruyemişler Tam Bir Besin Deposu! İşte Kuruyemişlerin Faydaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuruyemişler genel olarak kalp sağlığını, sindirim sistemini, sinir sistemi fonksiyonlarını destekler, cilt sağlığını güçlendirir, genel vücut enerjisini artırır ve vücut için bunun gibi pek çok olumlu etkilere sahiptir. Dengeli ve çeşitli bir diyet içinde yer aldığında, kuruyemişler vücudunuzun ihtiyaç duyduğu önemli besinleri sağlayacaktır. Peki hangi kuruyemiş, en çok neye iyi geliyor? Gelin bu sorunun cevabına birlikte bakalım.

Kuruyemişlerin Faydaları

Fındık, omega-3 yağ asitleri, lif ve E vitamini açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Fındık yemek, kalp sağlığını destekler. Badem ise E vitamini, magnezyum ve lif içerir. Bu bileşenler cilt sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Ceviz ise beyin fonksiyonlarını destekleyen omega-3 yağ asitleri, E vitamini, lif ve magnezyum içerir.

Kuru üzüm, demir bakımından oldukça zengin bir besindir ve demir, kırmızı kan hücrelerinin üretimi için büyük bir öneme sahiptir. Kırmızı kan hücreleri, vücuda oksijen taşımakla sorumludur. Demir eksikliği anemiye neden olabilir ve bu da halsizlik, yorgunluk ve nefes darlığı gibi semptomlara yol açabilmektedir.

Antep fıstığı, protein, lif, E vitamini, magnezyum, çinko ve potasyum gibi birçok besin maddesini içerir. Bu bileşenler, Antep fıstığının sağlık açısından oldukça besleyici olduğunu göstermektedir. Ayrıca antioksidanlar bakımından zengin olması, hücre hasarını önlemede etkili olmaktadır. Tüm bunlarla birlikte Antep fıstığı solunum yollarını destekleyici özelliklere de sahiptir.

Çekirdekler ise meyve, tohum ve kabuklu yemişlerin iç kısmında bulunan yağlı yapıdır. Protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olan çekirdeklerden, günlük olarak yaklaşık 28 gram miktarında tüketmek, sağlık açısından fayda sağlamaktadır. Çekirdek çiğ, kavrulmuş ya da tuzlanmış olarak tüketilebilir. Bunlarla birlikte çekirdek çitlemek stresi azaltabilir.

Bu sağlıklı atıştırmalıklar, dengeli bir diyetin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamak için diyetinizde kuruyemişlere yer vermenizi öneririz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Kuruyemişler Tam Bir Besin Deposu! İşte Kuruyemişlerin Faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin