













20 Mayıs 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Sağlık Bakanlığı’nın 24 Kasım’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 364 bin 351 testten 27 bin 592’si pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 175 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 28 bin 285 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın sürecinin tahmin edilenden çok daha fazla sürmesi beklentileri kırdı, motivasyonu azalttı. Fakat yüksek vaka sayıları ve vefatlarla, gerçek her gün tekrar tekrar karşımızda. Covid-19’u yok sayamayız. Mücadele, tıpkı salgının varlığı kadar tartışılmaz bir kesinlikte olmalı” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 84.6 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 56.2 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.
2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 81.5 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79.3 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 73.9 ile İstanbul yer alıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:
“Salgın sürecinin tahmin edilenden çok daha fazla sürmesi beklentileri kırdı, motivasyonu azalttı. Fakat yüksek vaka sayıları ve vefatlarla, gerçek her gün tekrar tekrar karşımızda. Covid-19’u yok sayamayız. Mücadele, tıpkı salgının varlığı kadar tartışılmaz bir kesinlikte olmalı.”
Salgın sürecinin tahmin edilenden çok daha fazla sürmesi beklentileri kırdı, motivasyonu azalttı. Fakat yüksek vaka sayıları ve vefatlarla, gerçek her gün tekrar tekrar karşımızda. Covid-19’u yok sayamayız. Mücadele, tıpkı salgının varlığı kadar tartışılmaz bir kesinlikte olmalı. pic.twitter.com/KGKjNlBqk6
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) November 24, 2021
Koronavirüs nedeniyle 208 kişi hayatını kaybetti
Ahmet Nur Çebi’den TFF’ye: İstifa edin
Rusya 34 Fransız diplomatı istenmeyen kişi ilan etti
Başkan Rıza Akpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Netflix, 150 kişiyi işten çıkardı. Gerekçe, “Abone kaybı”
40 yılın en yüksek seviyesi: İngiltere’de enflasyon yüzde 9!
Saadet Partisi’nden de 19 Mayıs mesajı
CHP’nin SADAT önergesi, AKP ve MHP’den gelen oylarla reddedildi
Tarkan’ı üzen ölüm!
Erdoğan SADAT’la hiç alakam yok diyor ama..
Benzine yapılan 1,70 TL zammın ardından bu gece 1,03 kuruş daha zam geliyor
Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız gözaltına alındı
‘Emekçi Mülteciler’ belgeseli gala yapıyor
İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı için referandum çağrısı
Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, “İktidardan Kadıköy’e değil algıya operasyon”
CHP Heyeti, Atatürk Havalimanı önünde
Dolar 16 liraya koşuyor
Larin de son karar Valerien Ismael’de!
Beşiktaş’ta ‘Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü’ coşkusu