14 Mayıs 2021 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

İstanbul 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
  • DOLAR h

  • EURO h

  • Gram Altın -0,01%h

    499,22

  • BIST 100h

CHP’li Özkoç’tan AKP’ye ‘Biden’ yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun ABD Başkanı Biden'ın 'soykırım' açıklamasından muhalefeti sorumlu tutmasına sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını şiddetle kınadıklarını belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1915 olaylarına ilişkin açıklamasından önce Biden ile bir telefon görüşmesi yaptığını anımsatan Özkoç, “Biden ile o kısacık telefon görüşmesinde bir pazarlık mı söz konusuydu? Hangi pazarlık söz konusuydu? Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleriyle ilgili mi yoksa kendi siyasi ikbaliyle ilgili bir pazarlık mı söz konusu?” sorularını yöneltti.

“BÜTÜN YOLLAR ZORLANMALI”

Türkiye’nin 1915 olaylarına ilişkin yapması gerekenler konusunda önerilerini sıralayan Özkoç, şunları belirtti:

“Türkiye, 1915 olaylarıyla ilgili uluslararası bir araştırma grubu kurmalı, Avrupa Adalet Divanının parlamentolarında Ermeni soykırım iddialarını tanımayı hukuki değeri olmayan siyasi adımlar olarak tanımlayan kararları ve Uluslararası Adalet Divanının yabancı ülkelerin yerel mahkemelerinde Türkiye aleyhine açılan ya da açılacak davaların geçersizliği için emsal oluşturan kararların gerekleri yapılmalı. TBMM Başkanlığı, AB üyesi olup da sözde Ermeni soykırımını tanıyan ülkelerin parlamentolarında, Avrupa Adalet Divanı hükmü uyarınca soykırımı tanıma kararlarını yeniden gözden geçirmelerini sağlamak için diplomatik girişimlerde bulunmalıdır. Türkiye’nin yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarının internet sitelerinde, Malta yargılaması, Avrupa Adalet Divanı ve Uluslararası Adalet Divanı kararları, AİHM, Perinçek, İsveç kararları, İngilizce, Fransızca orijinalleri yanında Türkçe ve diğer dillerde de yayınlanmalı. Sözde Ermeni iddialarını tartışmayı cezalandıran ülkeler aleyhine AİHM’de dava açılması için bütün yollar zorlanmalıdır.”

“ÖZÜR DİLEYEN BAŞKAN HALEN GÖREVDE”

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, iktidarın, Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını iç politikaya alet ederek Millet İttifakı’na saldırdığını ileri sürerek, “AK Parti’li Keskin Belediye Başkanı, yabancı kişiler ve misyonların bulunduğu toplantıdaki video kaydında ‘Dünyanın çeşitli şehirlerinde 1915 olayları, Ermeni katliamı olarak bahsediliyor. Bu da Türkiye’nin bir ayıbı. Ama bizler yaşamadık, sizler yaşamadınız. Yapanlar yanlış yapmışlar, tabii ki özür dilenmesi gerekiyor. Ben özür diliyorum.’ diyor. Nerede Erdoğan? AK Parti grup başkanvekilleri dün Genel Kurulda ‘Aslanlar gibi kükrüyoruz.’ diyordunuz ya, işte sizin belediye başkanınızın Ermeni iddialarıyla ilgili görüşü. Hala belediye başkanı, sesiniz çıkmıyor. Biz samimiyiz; sizse riyakarsınız, samimi değilsiniz, devleti yönetemiyorsunuz, tek düşündüğünüz koltuklarınız.” ifadesine yer verdi.

“DUYDUĞUM EN KOMİK AÇIKLAMA”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özkoç, bir gazetecinin AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun “Muhalefet, Türkiye’nin yumuşak karnı haline gelmemiş olsaydı, zaten Biden böyle bir karar almaya asla cesaret edemezdi.” dediğini aktararak, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine, şunları belirtti:

  • CHP'li Özkoç’tan AKP’ye ‘Biden’ yanıtı
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Gündem Erdoğan’dan ‘kontrollü normalleşme’ açıklaması
Gündem Bakan Varank ‘yerli aşı’ için tarih verdi
Gündem THY, Tel-Aviv seferlerini güvenlik nedeniyle iptal etti
Gündem Mehmet Ağar Soylu’dan özür diledi
Gündem Taylan Kulaçoğlu yeniden tutuklandı!
Gündem Hayvan hakları yasası yeniden düzenleniyor
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

RTÜK’ten KRT’ye Engin Altay cezası

HIZLI YORUM YAP

GÜNDEM Erdoğan’dan ‘kontrollü normalleşme’ açıklaması
GÜNDEM Bakan Varank ‘yerli aşı’ için tarih verdi
GÜNDEM THY, Tel-Aviv seferlerini güvenlik nedeniyle iptal etti
GÜNDEM Mehmet Ağar Soylu’dan özür diledi
GÜNDEM Taylan Kulaçoğlu yeniden tutuklandı!
GÜNDEM Hayvan hakları yasası yeniden düzenleniyor

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

  • 1 İstanbul’da IŞİD operasyonu 7116 kez okundu
  • 2 Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan’a: İstifa et demeyeceğiz 4261 kez okundu
  • 3 Fahrettin Altun’dan Twitter’a tepki 4156 kez okundu
  • 4 Handanovic, Koronavirüse yakalandı 4156 kez okundu
  • 5 NASA’dan Prof. Dr. Berrin Tansel’e ödül 3917 kez okundu