12 Kasım 2020 Video Haber Foto Haber Künye Yazarlar
Video Haber Foto Haber Künye
  • Anasayfa /
  • Gündem /
  • Adalet Bakanı Gül’den yargı reformu açıklaması

Adalet Bakanı Gül’den yargı reformu açıklaması

12 Kasım 2020 11:05 Gündem
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara’da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yargı reformuna ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Gül, "Hukukun güvenilirliği ekonominin güvenilirliğini de destekliyor. Dolayısıyla uygulamada daha iyi uygulamaları görmek istiyoruz. Bu konuda uygulayıcılarla her türlü hem eğitim hem mevzuat ihtiyaçlarını masaya yatırıyoruz" dedi.
Adalet Bakanı Gül’den yargı reformu açıklaması

“Ne eksikler var, ilave neler yapılacak önümüzdeki dönem için çalışmalarımıza hız verdik” diyen Gül, “Anayasa Mahkemesi kararına uyulmayan bir yerde hukuk güvenliğinden bahsedilemez dediniz. Bu süreçten sonra uymayanlarla ilgili bir şey yapılacak mı?” sorusuna da, “Hâkim ve savcılardan beklentimiz kim ne der ne düşünür diye değil dosya hukuk ne der bu konuda bir uygulamanın yapılması. Milyonlarca dosya içerisinde belli dosyalar gündemi meşgul ediyor, bu konuda değerlendirmeye tabi tutuluyor. Asıl olan güncel meselelerden uzak bir şekilde hukukun adaletin tesisi. Verilen tüm kararlar hem Anayasa Mahkemesi hem AİHM ne demiş bu süreci takip eden bir yeni uygulamalarımız var. Bunlarla ilgili de ilave ne olur arayışı içerisindeyiz” diye yanıt verdi.

Adalet Bakanı Gül’ün açıklamaları şöyle:

Hukukun güvenilirliği ekonominin güvenilirliğini de destekliyor. Dolayısıyla uygulamada daha iyi uygulamaları görmek istiyoruz. Bu konuda uygulayıcılarla her türlü hem eğitim hem mevzuat ihtiyaçlarını masaya yatırıyoruz. İnsan hakları eylem planı önümüzde duran bir belge. Bu konuyu da ekonominin tüm tarafları mülkiyet hakkı, maddi-manevi hakların korunmasıyla ilgili, aleyhe olan hükümlerin eskiye götürülmemesi gibi bir takım düzenlemeler, yakın zamanda iş dünyasının bu konudaki beklentilerini de taraflara, Maliye Hazine Bakanımızla birlikte dinleyeceğiz. Her şeyin başı, yapılan tüm işlemlerin vatandaşın hakkını korumaya yönelik olması gerekir. Ne eksikler var, ilave neler yapılacak önümüzdeki dönem için çalışmalarımıza hız verdik. Hazır olan yargı paketlerimiz var. Bütçe sonrası bu paketler için adım atılması hepimizin ortak dileği. Yapılacak adımlara önümüzdeki dönemde daha yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.

(Anayasa Mahkemesi kararına uyulmayan bir yerde hukuk güvenliğinden bahsedilemez dediniz. Bu süreçten sonra uymayanlarla ilgili bir şey yapılacak mı?)

Hâkim ve savcılardan beklentimiz kim ne der ne düşünür diye değil dosya hukuk ne der bu konuda bir uygulamanın yapılması. Milyonlarca dosya içerisinde belli dosyalar gündemi meşgul ediyor, bu konuda değerlendirmeye tabi tutuluyor. Asıl olan güncel meselelerden uzak bir şekilde hukukun adaletin tesisi. Verilen tüm kararlar hem Anayasa Mahkemesi hem AİHM ne demiş bu süreci takip eden bir yeni uygulamalarımız var. Bunlarla ilgili de ilave ne olur arayışı içerisindeyiz. Bizim için ister yabancı ister yerli, yatırımcı, ister işçi ister çiftçi ne olursa olsun hukuk güvenliğini vatandaş lehine koruyacak; tutuklamaları keyfiliğinden uzak, tutuklaması istisna olarak değerlendiren, hukuk güvenliğini daha da güçlendiren uygulamaların hep beraber arayışlarını sürdüreceğiz.

  • Adalet Bakanı Gül'den yargı reformu açıklaması
  • Anayasa Mahkemesi
  • Ankara
  • Önceki Haber

    Tekirdağ’da da 65 yaş ve üzeri vatandaşlara kısıtlama

    Sonraki Haber

    Tunç Soyer’den depremzedelere çağrı

    Bu Haberi Yorumlayın..

    Benzer Haberler

    Politika

    CHP, hak ihlalleri raporunu Adalet Bakanı Gül’e sundu

    Gündem Video Haber

    Somalı madenciler: Ölmek var dönmek yok

    Yurt Haber

    Şırınga çikolatadan ölen çocuk ‘asli kusurlu’ bulundu

    Asayiş

    Bank Asya’nın kurucu ortağı sahte kimlikle yakalandı

    Yurt Haber

    Ankara’da baba cinayeti: Eşi ve 2 çocuğunu öldürdü

    Yerel Yönetimler

    Beşiktaş’ta yakılan Melih Cevdet Anday’ın heykeli onarıldı

    Politika

    Berberoğlu’nun kararını tanımayan hakimler şikayet edildi

    Sağlık

    Fahrettin Koca’dan İstanbul açıklaması

    Yazar Gündemleri

    Ali Murat İRAT

    İnsan insanın yarasıdır

    Enver AYSEVER

    AKP’nin görünmez ortakları!

    En Çok Okunanlar

    • Piyanist Timur Selçuk hayatını kaybetti
    • 8 yaşındaki İpek Şirin son yolculuğuna uğurlandı
    • Yeni Genelge, “81 ilde sigara içmek artık yasak”
    • Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı
    • Piyanist Timur Selçuk hayatını kaybetti
    • 8 yaşındaki İpek Şirin son yolculuğuna uğurlandı
    • Doğanlar Apartmanı’nda bir ses daha duyuldu
    • Cumhuriyet kutlamalarına pandemi gölgesi
    • Odabaşı’ndan Söğütlüçeşme isyanı: Kadıköylü’nün hakkını korumak görevim
    • İBB sosyal yardım taleplerini durdurmak zorunda kaldı
    • CHP İstanbul grup yönetimini seçti
    • TCDD suskunluğunu bozdu: Söğütlüçeşme AVM olmayacak

    Kategoriler

  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Gündemde Son Dakika
  • Kültür Sanat
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  •