İsrail’in geniş kapsamlı bir esir takası anlaşmasını düşünmeye “istekli olduğu” iddia edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Kanal 13 televizyonunun ismi verilmeyen üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunda “birçok eksende birçok temasta bulunulduğu, ancak bunların İsrail’de bilinmediği” kaydedildi.
Haberde, “Ateşkese varılması için Katar ve ABD’nin bazı küçük anlaşmalara varma girişimlerinin arka planında İsrail, kaçırılanlardan birçoğunun serbest bırakılmasını da içeren geniş ve büyük bir anlaşma karşılığında güvenlik gerekçesiyle tutuklu bulunan Filistinli mahkumları serbest bırakmayı düşünmeye hazır ve istekli olduğu” aktarıldı.
Habere göre, İsrailli bir yetkili, “masada birçok seçenek olduğunu, ancak şu anda somut hiçbir şeyin bulunmadığını” belirtti.
İsrail hükümetinden iddiaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki esirler serbest bırakılmadan ateşkes yapmayacaklarını yinelemişti.
Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, “Her yönden duyduğumuz boş dedikoduları bir kenara bırakıp net bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Rehinelerimiz serbest bırakılmadan ateşkes olmayacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’in geniş kapsamlı bir esir takası anlaşmasını düşünmeye “istekli olduğu” iddia edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin