Büyük Önder Atatürk Selanik’teki doğduğu evde anıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunun düzenlediği anma törenine, Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.
Atatürk Evi’nin bahçesi ziyaretçilerle dolup taşarken, evin çevresinde de yüzlerce kişi toplandı.
Yerel saatle 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Törende bir konuşma yapan Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün hayata gözlerini açtığı evde ve şehirde özlemle anıyoruz. Her nerede olursak olalım 10 Kasım sabahı yüreklerimiz Atatürk sevgisiyle doluyor.” dedi.
Atatürk gibi bir lidere sahip olunduğu için kıvanç duyduklarını belirten Gedik, 10 Kasım’da Atatürk’ün doğduğu ve gelecekte hayata geçireceği devrimlerini hayal ettiği evde ve manevi huzurunda bulunmanın onurunu yaşadıklarını ifade etti.
Atatürk Evi’ne sahip çıkmanın ve daha geniş çevrelere tanıtmanın önemine vurgu yapan Gedik, 100. yılda Atatürk Evi’ne her zamankinden daha büyük bir ilgi olduğunu söyledi.
Gedik, genç ve çocuklarda gördüğü Atatürk sevgisinin kendilerini gururlandırdığını belirterek şunları kaydetti:
“Savaşlardan çıkan ve büyük kayıplar yaşayan ülkemiz, Atamızın izinde 100 yılda önemli yol kat ederek dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Birlik ve beraberlik içinde daha fazla çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Dünyada yaşadığımız bu acı dolu günler savaşlar ve masum çocukların trajedisi, Atamızın gösterdiği istikametin yani ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ politikasının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Ömrü savaşlarla geçen Atatürk’ün dünyada barışa yaptığı vurgu, ileri görüşlülüğüne de işaret ediyor. Yaşanan acıların bir an evvel dinmesini ümit ediyoruz.”

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyük Önder Atatürk Selanik’teki doğduğu evde anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin