Açık Uçlu Sınav Sistemi hakkında bilgi veren Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Tekin, Bakanlık olarak okumaktan ziyade seçenekler arasında tercih zorunluluğuna götüren sınavlarla ilgili önlemler aldıklarını ve çoktan seçmeli sınavlar yerine açık uçlu sınavları getirdiklerini söyledi.
Okuma becerilerinin gelişmemesinin çocukların kendilerini ifade etmeyle ilgili problemler ortaya çıkardığına dikkati çeken MEB Tekin, bunun sadece okullarda başarı için değil, bazı toplumsal sorunların merkezini oluşturduğunu bildirdi. Kendini ifade edemeyen çocukların, evde ebeveynleriyle, sokağa çıktıklarında toplumsal yaşamla, okulda ise eğitim sistemiyle ilgili sorunlar yaşadığını anlatan Tekin, bu nedenle ikinci adım olarak da çocukların kendilerini ifade etme becerileri üzerine odaklandıklarını söyledi. Bakan Tekin, bu kapsamda Türkçe okuma, dinleme, anlama ve konuşma becerilerini geliştirmek üzere önlemler aldıklarını belirterek “Ana dil becerilerinin gelişmiş olması, çocukların kendilerini daha rahat ifade edebilmesi, millî şuur ihtiyacımızı ve toplumla karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümünde en başat tedbirlerden biri olacaktır. Bunu en başta toplumsal sorunlara çözüm üretme anlamında bir proje olarak görüyorum ve önemsiyorum” dedi.
“Sosyal etkinlikler, öğrencilerimizin daha iyi gelişmesine imkân sağlayacak”
Bakan Yusuf Tekin, 2014 itibarıyla altyapısını oluşturdukları sosyal etkinlik modülüne değindiği konuşmasında, “Çocukların toplumsal, akademik gelişimi ile yakından ilgili etkinliklerde yer almalarını önemsiyoruz ve bunu okul başarısında da değerlendirmeyi arzu ediyoruz. Bu tür projeler, hem öğrencilerimizin ilgisini artıracaktır hem de öğrencilerimizin daha iyi gelişmesine imkân sağlayacaktır” diye konuştu. Bakanlığın hedeflerini destekleyecek şekilde hayata geçirilen BİLGE Yazarlar Projesi’ni düzenleyenlere teşekkür eden Tekin, kendilerinin de Bakanlık olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Projenin üçüncü yılına geldiğini dile getiren Tekin, “Yeni proje, hitabet veya münazara tarzında çocukların kendilerini konuşarak ifade edebilecekleri zeminler oluşturmak olabilir. Bunu da bir öneri olarak Yazarlar Birliğine sunmuş olayım” şeklinde konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı