BM Genel Sekreteri Guterres: Karadeniz Tahıl Girişimi’ni tekrar canlandırmak zor olacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guterres, “Reuters Next” adlı etkinlik kapsamında düzenlenen bir programa konuk oldu.
Ukrayna’da çözümün, uluslararası hukuk ve BM Şartı’na uygun olması gerektiğini belirten Guterres, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün güvence altına alınması lazım.” dedi.
Guterres, “Bu sağlanabilecek mi, ne zaman olacak bilmiyorum ama yapılması gereken bu. Sorunu çözecek gücüm yok ama sesimin sorumluluğu var, barış sağlanmalı.” ifadesini kullandı.
Karadeniz Tahıl Girişimi’nin tekrar canlandırılmasıyla ilgili Guterres, “Biz çabalarımızı sürdürüyoruz ancak Karadeniz Tahıl Girişimi’ni tekrar canlandırmak zor olacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Guterres, girişimin canlandırılmasının çatışmaya taraflara fayda sağlayacağını dile getirerek, “İdeal olan, tarafların Karadeniz’de seyrüsefer serbestisine onay vermesi olur ama bu sanırım şu anda hayalden öteye gidemez.” dedi.
Küresel sorunların çözümünde BM’nin rolüne ilişkin Guterres, BM’nin birçok alanda çok taraflı anlaşma imzalanmasına vesile olduğunu kaydetti.
Guterres, BM’nin tarafları bir araya getirerek sorunları ele almaları için önemli bir platform olmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BM Genel Sekreteri Guterres: Karadeniz Tahıl Girişimi’ni tekrar canlandırmak zor olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Giriş YapKayıt Ol
Bizi Takip Edin